Search
понеделник 19 август 2019
  • :
  • :

Живот дојде , ама не за нас, дојде за Амди повторно

Како вработена во Александар Палас, но и како симпатизер на политичка партија не можам да не реагирам на “простотилакот” на предавникот Амди Бајрам, кој овие денови е постојано во холот на Александар Палас.

Постојано доаѓа тука и се фали дека тој го организира најголемиот Европски ромски бал, каде што на мое големо изненадување цените се навистина европски 2000 ден, ВИП 1 – 50 евра и ВИП елите 100 евра.

Зарем некој плаќа толку пари за да се збогати овој пратеник. Ромите се најсиромашни граѓани и наместо да се фрлаат пари за да им се помогне на тие луѓе, се даваат пари за вакви балови кои се во организација на неговата политичка партија. Груба пресметка е дека на овој начин се собираат околу 45.000 евра.

Најтрагично е, а тука органите на прогонот треба да се позанимаваат посериозно бидејќи станува за класично перење на пари. Г- динот пратеник оваа сума ја плаќа на Александар Палас преку сметката на неговата партија (што е класичнен криминал), а каде оди сумата која што се добива со наплата на тие влезници?

Дали смее политичка партија да плаќа вакви ромски балови? Колку пари добива неговата партија од буџетот, односно од нашите пари? Дали ние го плаќаме Султан Сулејман, дали со нашите пари ги плаќаме тие негови балови? Каде е тука УЈП да провери дали се издава фискална сметка за секој наплатен ВИП билет?? Сања не спиј поработи малку на ова. Жално е што ние обичните граѓани ја плаќаме оваа негова авантура.

И за крај, дали сега Премиерот Заев ќе биде гостин на неговите балови, дали ќе заборави Заев на морковот и други глупости кои што ги правеше овој кловн во политиката.

11 јануари ќе дојде, но државата молчи за ова класично перење на пари. Живот дојде , ама не за нас, дојде за Амди повторно

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Možebi NINDŽA vlegol vo UBK vo 2015 posle bombite, ama kolku jas i mojata arhiva što pametime, dodeka UBK ekupa igraa na masi na svadbata na BORIS MUTKOV vikan FANTOM, NINDŽA i KOLJO vooruženi na parking pred svadbenata sala im gi čuvaa službenite džipovi…

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

loading...