Search
сабота 15 јуни 2019
  • :
  • :
Најнови Вести

ВРАТИТЕ НА ЕУ ЗАТВОРЕНИ ЗА ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН ДО 2025: Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер потврди дека пред 2025та нема да има проширување на ЕУ

На денешното обраќање ви Австрискиот Парламент, претседателот на Европската комисија Жан Клод Јункер уште еднаш потврди дека вратите на Европската Унија ќе бидат затворени до 2025тата годнина за земјите од западен Балкан.

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер изјави денеска дека западнобалканските земји мора повеќе да напредуваат пред да се приклучат на Европската унија.

Од говорницата на австрискиот Парламент, Јункер порача дека не ги гледа државите од Западен Балкан во ЕУ пред 2025 година

loading...