Search
сабота 15 јуни 2019
  • :
  • :
Најнови Вести

УРЕДНИКОТ НА 1ТВ БОЈРАН ЈОВАНОВСКИ ПОВИКУВА НА ЈАВНО КОРИСТЕЊЕ НА ДРОГА , ОБВИНИТЕЛСТВОТО ВЕДНАШ ДА ПОСТАПИ И ДА ГО ПРИВЕДЕ МВР

borjan-jovanovski

Уредникот во 1тв Борјан Јовановски кој денес повика јавно преку социјална мрежа ,сите уживатели на канабис да се соберат утре напладне пред ОЈО,преставува казниво дело според ЗКП на РМ,и согласно Закон ,Обвинителството е должно веднаш да го повика лицето Бојран Јовановски.

Според ЗПП на РМ ,конзумирањето на Канабис е Прекршочно дело, согласно Закон ,доколку кај лице се пронајде опијат истото подлежи на ЗКП на РМ. Со напаствија од Обвинители , сите оние кои конзумираат Канабис и тоа 1 Џоинт одговараат прекршочно, додека доколку уживателот кај себе има поголема количина од 3 грама Марихуана, тогаш одговара Кривично за продажба на истата.

Воедно , Бојран Јованоски ,залудно ја лаже јавноста ,кога во својот пост истакнува :„Притворот за луѓето кои уживаат канабис е недопустлив во ова време когс цел цивилизиран свет го легализира уживањето на марихуаната! “, од едноставна причина ,а таа е дека ,никаде во Свет одсвем во Холандија ,каде е дозволен еден џоинт во Кофи Шоп и во две држави на САД,на другите места ,секаде преставува тешко Криввично дело, така да светска вредност , тука не постои,постои Закон кој секој мора да го почитува , макар тоа да биде и новинар-уредник во некаква си телевизиска куќа.

Слободоумието ,не може да се истакне доколку правите Кривични Дела,од едноставна причина , што би сакал лично да знам , мада треба да знае и МВР и ОЈО , од каде „слободоумните“ уживатели на Канабис , истиот го набавиле?!дали го саделе и ваделе на нивни балкони , во нивни студија , или во нивни ниви???!!! Одгелдувањето на диво на  Канабис во Македонија е ЗАБРАНЕТО!

Воедно , битен елемент кој новинарот Јованоски треба да го знае, е фактот , што јавно рекламирање на Алхохол , Цигари ,а за негово запознавање и јавно повикување на уживање на Дрога на Јавно Место не само што е забрането , туку истото преставува Кривично Дело.

Обвинителството е на потег-нели говоревме за Еднаквост пред законите, што не е јасно??!!!

Објавата на Бојран Јовановски

Borjan Jovanovski пред 18 мин. Драги пријатели, сите кои конзумирате канабис ве повикувам утре на пладне секој со својот џоинт да се собереме пред ОЈО. Притворот за луѓето кои уживаат канабис е недопустлив во ова време когс цел цивилизиран свет го легализира уживањето на марихуаната! Притвор за криминалци Слобода за слободољубци. Правда за @monikakonopova.

loading...