Search
сабота 15 јуни 2019
  • :
  • :
Најнови Вести

Портпаролот на владата демантираше и зажали

Погрешна е информацијата за јавната набавка на лубриканти. Набавката е на здружението ЕГАЛ, како дел од „Програма за заштита на население од ХИВ во Република Македонија 2018“. За кратко, повеќе информации од @ZdravstvoMK, напиша на Твитер владиниот портпарол Миле Бошњаковски во врска со информациите дека на Бирото за јавни набавки има владин тендер за 20 илјади лубриканти за потребите на ЛГБТ заедницата кој вреди 1 милион и 500 илјади евра.

Според коментарите кои најблаго кажано се на граница на добриот вкус ова е еден од најлошите денови на портпаролот на владата од неговото именување.

loading...