Search
сабота 15 јуни 2019
  • :
  • :
Најнови Вести

Oд неисправен саат на ЕВН можело цела зграда да се пеплоса во Кисела Вода, ЕВН бега од одговорност

Жители на кулата во Кисела Вода која е со локација на улица Христо Татарчев 11 а се обратија до нашиот портал со сериозен проблем имено пред некој ден избил пожар во саатот на ЕВН во призмејето на кулата пожар кој можел да биде многу сериозен зафатил целиот прв кат и да не била реакцијата на станарите целата кула ќе се пеплосала, а што направиле ЕВН дошле го извадиле пеплосаниот саат со тоа и доказот дека е нивна вината и за да не плаќаат и одговараат си заминале ама жителите претходно сликнале каде настанал пожарот сега мораат сами да менуваат инсталација бидејќи немаат струја, а ЕВН бега од одговорноста, каде е тука МВР, државата јавното обвинителство да реагира или австријците се заштитени зверки? Еве овој напис нека биде јавна пријава до надлежните, фото во прилог

Еве детали 1. станарите се 96 саати без струја, ЕВН од како добиле закана дека ќе бидат оптужени дошле сабајлето и го однеле доказниот материјал, МВР чека противпожарен инспектор да ја утврди фактичката ситуација, ЕВН се вади дека за оштетената инсталација станарите треба да си викнат приватна фирма да им санира, а тие се перат од одговорност и земајќи го доказниот материјал прават кривично дело.

 

loading...