Search
недела 24 март 2019
  • :
  • :
loading...
Најнови Вести

Годинава повисок К15, колку пари ќе легнат на сметките, a после ќе ги вратите на рака на газдите

loading...

Вработените во приватниот сектор, до крајот на годината ќе добијат регрес за годишен одмор попознат како К-15 во износ од минимални 9.610 денари.

Според податоците за движењето на нето/бруто платата по вработен, К-15 за оваа година ќе се движи од 9.610 денари (40 отсто од износот на просечната нето плата во последните три месеци) до 14.090 денари (40 отсто од износот на просечната бруто плата во последните три месеци), пренесе Букефал.

Фотографија на Zorica Bocevska.

loading...