Search
среда 22 мај 2019
  • :
  • :

Бришкоска: Исказот на Нинџа е невистинит невина сум живми дундата

Бришкоска: Исказот на Нинџа е невистинит

Билјана Бришкоска Бошковска денеска беше посочена од страна на Алексадар Василевски – Нинџа како една од инволвираните во настаните од 27 април при упадот во Собранието.

Нинџа во својот исказ пред судот рече дека Бришковска кажала дека не поминало првото сценарио и пратениците не си ја завршиле работата бидејќи не предизвикале тепачка.

„Потоа му се јави на Трајко Вељаноски и му рече да се отворат вратите од Собранието, додаде Нинџа.

Бришкоска Бошковска вели дека исказот на Нинџа го отфрла како неточен.

„Во врска со наводите пренесени во медиумите од сведочењето на обвинетото лице Александар Василевски, можам само да изјавам дека сум запрепастена од невистинитоста на исказот на сведокот кој се однесува на мене и целосно го отфрлам како неточен“, изјави Билјана Бришкоска Бошковска за Независен весник.

loading...